LOGO LPJ

 

 

Shanghai, 20 Mac 2019 2019 – Lembaga Pelabuhan Johor (LPJ) telah menyertai Pameran Antarabangsa Breakbulk Asia 2019 yang telah diadakan pada 20-21 Mac 2019 bertempat di Shanghai World Expo Exhibition & Convention Center (SWEECC), Shanghai China. Acara ini telah di anjurkan oleh Global Events Partners and Breakbulk Asia.

Pameran tersebut turut disertai pihak Johor Port Berhad (JPB) dengan objektif mempromosi dan memasarkan Pelabuhan Pasir Gudang di bawah platform Malaysia’s Southern Gateway. Tapak pameran LPJ telah menerima kunjungan pelawat daripada pelbagai syarikat perkapalan dan syarikat perkhidmatan pengiriman kargo khususnya dari daerah negara Cina.

Lebih daripada 5000 orang pelawat daripada pelbagai negara telah berkunjung ke pameran ini, antaranya ialah pelawat-pelawat dari Amerika Syarikat, Singapura, Korea Selatan, Jerman, Belanda, Hong kong, Mesir dan Pakistan. Pameran yang dianjurkan oleh Global Events ini telah menarik sebanyak 121 pempamer dari agensi dan syarikat antarabangsa yang terdiri daripada sektor utama seperti pengangkutan kargo, pengangkutan laut, pengangkutan kargo udara, pelabuhan, terminal dan lain-lain.

Majlis pembukaan Breakbulk Asia 2019 telah berlangsung pada 20 Mac 2019 yang disempurnakan oleh Encik Wei Zhuang iaitu Pengurus Wilayah, Asia, BIMCO. Acara penutup persidangan Breakbulk Asia 2019 telah di sempurnakan oleh Encik Jeremy Wang iaitu Ketua pengarang, Beyond Shipping.

Click to listen highlighted text!