LOGO LPJ

 

13 APRIL 2019, PASIR GUDANG – Lembaga Pelabuhan Johor (LPJ) bersama Pelabuhan Tanjung Pelepas (PTP) telah menganjurkan program Motivasi Pelajar UPSR & SPM 2019 di Dewan Nakhoda, Ibu Pejabat LPJ, Pasir Gudang. Program ini merupakan antara tanggungjawab sosial korporat (CSR) LPJ dan PTP kepada sekolah dan pelajar-pelajar di sekitar Gelang Patah.

Objektif program ini adalah untuk memberi suntikan semangat dan meningkatkan motivasi kepada pelajar dalam persediaan menghadapi peperiksaan UPSR dan SPM pada tahun ini. Selain itu, program ini juga menerapkan nilai-nilai murni dalam membentuk sahsiah dan keperibadian yang baik di dalam diri pelajar. Penceramah jemputan kali ini adalah  Dr.  H.M Tuah Iskandar, pakar motivasi.

Sebanyak 11 buah sekolah rendah dan 4 buah sekolah menengah dari Gelang Patah dengan jumlah penyertaan seramai 150 orang pelajar telah terpilih untuk mengikuti program motivasi ini. Seramai 14 orang anak-anak warga LPJ yang akan mengambil peperiksaan UPSR dan SPM juga turut bersama-sama menyertai program ini.

Majlis Penutup Program Motivasi ini telah dirasmikan oleh Encik Mohamed Ali b. Mohd Yunos Penolong PPD Pasir Gudang Bahagian Kaunseling & Kerjaya. Majlis ini juga dihadiri oleh Pn.Rafidah Mohd Ali, Pengurus Kanan Khidmat Korporat, En. Shamsul Hamraz b. Zaharuddin, Penolong PPD Johor Bahru Bahagian Kaunseling & Kerjaya dan En. Mohammed Hazaluddin Bin Hashim, Ketua Divisyen Kesihatan, Keselamatan, Sekuriti Dan Alam Sekitar, Pelabuhan Tanjung Pelepas Sdn. Bhd.

 

 

Click to listen highlighted text!