LOGO LPJ

 

Manila, 20 Februari 2019– Lembaga Pelabuhan Johor (LPJ) telah menyertai Pameran Antarabangsa The 10th Philippine Ports & Shipping 2019 yang telah diadakan pada 20 - 21 Februari 2019 bertempat di Sofitel Philippine Plaza Manila, Filipina. Acara ini telah dianjurkan oleh Transport Events Management bersama Philippine Port Authority (PPA) sebagai tuan rumah dan acara ini disokong Asean Ports Association.

Pameran tersebut telah disertai dengan kerjasama pihak Johor Port Berhad (JPB) dan Pelabuhan Tanjung Pelepas (PTP) dengan objektif mempromosi dan memasarkan dua buah pelabuhan utama di Johor di bawah platform Malaysia’s Southern Gateway.

Sebanyak 250 delegasi dari pelbagai negara iaitu China, Hong Kong, Korea, Australia, United Kingdom, Netherlands dan Finland telah menyertai persidangan tersebut manakala sebanyak 46 buah agensi dan syarikat antarabangsa telah menyertai pameran yang dianjurkan oleh Transport Events Management. Para delegasi juga turut dibawa ke lawatan teknikal ke Pelabuhan Manila (Manila North Harbour Port).

Majlis perasmian The 10th Philippine Ports & Shipping 2019 telah berlangsung pada 20 Februari 2019 yang disempurnakan oleh Encik Fernando Juan C. Perez, Setiausaha Maritim, Jabatan Pengangkutan Republik Filipina. Turut  hadir  Encik Jay Daniel R. Santiago, Pengurus Besar PPA.

Click to listen highlighted text!