Program Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) Lembaga Pelabuhan Johor: Back To School

14 DISEMBER 2015, JOHOR BAHRU :-  Prihatin dengan nasib golongan yang kurang berkemampuan terutamanya mereka yang tinggal di luar bandar, Lembaga Pelabuhan Johor (LPJ) melalui inisiatif tanggungjawab sosial korporatnya (CSR) telah melaksanakan program “Kembali Ke Sekolah” atau Back to School. Program ini adalah bertujuan untuk membantu pelajar ini membeli barangan kelengkapan persekolahan sebagai persediaan untuk memasuki sekolah pada tahun 2016.

Seramai 41 orang murid yang merangkumi pelajar sekolah rendah dan sekolah menengahdi kawasan Pasir Gudang yang berusia antara lingkungan 7 hingga 16 tahun telah menerima kelengkapan persekolahan seperti pakaian seragam sekolah,kasut, beg dan alat tulis. Matlamat program ini adalah untuk membantu meringankan beban ibu bapa yang kurang berkemampuan dalam menyediakan kelengkapan sekolah anak-anak mereka dengan harapan agar dapat menyuntik semangat dan memberi motivasi dalam kehidupan khususnya pelajaran mereka.

Selain itu, program ini juga dapat menceriakan dan memberikan keriangan kepada anak-anak terbabit untuk memulakan sesi persekolahan mereka pada tahun hadapan.

csr

Click to listen highlighted text!