+607-253-4000

Jalan Mawar Merah 2, Pusat Perdagangan

Pasir Gudang 2, 81700 Pasir Gudang, Johor 

14 MEI 2020, GELANG PATAH – Lembaga Pelabuhan Johor (LPJ) dengan kerjasama Pelabuhan Tanjung Pelepas (PTP) telah bergandingan bersama dengan komuniti Gelang Patah untuk melaksanakan tanggungjawab sosial korporat (CSR) bagi menyalurkan bantuan hari raya kepada penduduk yang kurang berkemampuan.

Matlamat program ini adalah untuk mengurangkan beban penduduk kampung yang tergolong dalam kalangan keluarga yang kehilangan sumber pendapatan dalam menyambut Hari Raya Aidilfitri tidak lama lagi ketika Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

Sebanyak 170 buah keluarga yang berasal dari 6 buah kampung iaitu Kampung Pok, Desa Paya Mengkuang, Kampung Ladang/Tanjung Kupang/Pendas, Kampung Tanjung Adang, Kampung Pekajang dan Kampung Tiram Duku/Kampung Baru Muafakat telah menerima bantuan dalam program ini. Setiap keluarga menerima bantuan berupa bahan mentah seperti beras, gula, tepung dan sebagainya. Atas keperihatinan pihak LPJ, PTP dan komuniti Gelang Patah bantuan tersebut sedikit sebanyak dapat meringankan beban keluarga-keluarga yang terjejas punca pendapatannya.

 

BERITA DAN PENGUMUMAN

      mygovernment3     MOT    johor port3    PTP3    kastam 450px   imigresen JATA    Jabatan Laut JATA    Revised MDEC logo     masa3   mampu3

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image