Arkib Berita

 LOGO LPJ

 

LEMBAGA PELABUHAN JOHOR DAN PELABUHAN TG. PELEPAS BERKOLABORASI MENGANJURKAN BENGKEL MOTIVASI PELAJAR SPM 2018

 

28 JULAI 2018, PASIR GUDANG – Lembaga Pelabuhan Johor (LPJ) dan Pelabuhan Tanjung Pelepas (PTP) telah menganjurkan program Bengkel Motivasi Pelajar SPM 2018 di Dewan Besar Ibu Pejabat LPJ, Pasir Gudang. Program ini merupakan antara tanggungjawab sosial korporat (CSR) LPJ dan PTP kepada masyarakat, sekolah dan pelajar-pelajar sekitar Gelang Patah. Objektif program ini adalah untuk memberi motivasi kepada pelajar bagi meningkatkan pembelajaran dan semangat untuk cemerlang sebagai persediaan menghadapi peperiksaan SPM pada tahun ini. Selain itu, bengkel ini juga diharapkan dapat menerapkan aura-aura positif dalam teknik pembelajaran di sekolah dan kehidupan seharian dalam melahirkan pelajar yang cemerlang dalam bidang akademik dan sahsiah.

Sebanyak 4 buah sekolah dari Gelang Patah dengan jumlah penyertaan seramai 102 orang pelajar telah terpilih untuk mengikuti program motivasi ini. Sekolah yang terpilih adalah SMK Tanjung Adang, SMK Gelang Patah, SMK Kompleks Sultan Abu Bakar dan SMK Taman Nusajaya. Seramai 9 orang anak-anak warga LPJ yang akan mengambil peperiksaan SPM juga turut bersama-sama menyertai program ini.

Majlis Penutup Program Motivasi ini telah dirasmikan oleh En Ahmad Salhin bin Mustafa, Penolong Pengurus Besar Bahagian Khidmat Korporat & Pembangunan, LPJ yang turut sama disaksikan oleh En Shahrudin Zainal Abidin, Penyelia Hal Ehwal Murid, PPD Johor Bahru, En Husnizar Ahmad, wakil PPD Pasir Gudang, dan Mohammed Hazaluddin Bin Hashim, Ketua Divisyen Kesihatan, Keselamatan, Sekuriti Dan Alam Sekitar, Pelabuhan Tanjung Pelepas Sdn. Bhd.

Di dalam ucapan penutup, En Ahmad Salhin bin Mustafa menekankan agar ilmu yang diperolehi di dalam program ini tidak disia-siakan dan dijadikan suntikan semangat di dalam menghadapi dan menjawab soalan-soalan SPM yang bakal menjelang tiba.

 

bengkel motivasi spm2

 

bengkel motivasi spm3

 

bengkel motivasi spm1